donderdag 17 december 2009

Maandag 14-13-2009

Op een bijzonder koude morgen met een kop thee in de hand gaan we op zoek naar een plek om ongestoord onze groepssessie voort te zetten.

We vinden aangename zitplaatsen in de Oksnehallen, Pieter begint met zijn verhaal terwijl we reeds terug reflecteren naar vorige verhalen.

Frederic amuseert zich te pletter met enkele kartonnen bekers, de jongen is met weinig tevreden (vandaag althans!).

We beginnen ook een nieuwe sessie waar we dieper ingaan op ons politiek, socio-economisch referentiekader. We bespreken hoe topics als oorlog, educatie, consumptie en dergelijke een invloed hebben op wie we zijn. Voor eenieder een apart verhaal dat toch steeds verbindingen vertoont met de verhalen van anderen.

We starten ook reeds met een brainstorm op de ecologische problematiek zodat we die later kunnen linken aan onze andere mindmaps.

Na een weldoende lunchpauze springen we de bus op om enkele ecologische projecten te bezoeken in en rond Kopenhagen. Sociale appartementsgebouwen worden vernieuwd en gerenoveerd zodat ze veel minder energieverlies hebben of een veel lager electriciteitsverbruik kunnen garanderen. Er wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen en isolerende materialen. Naar onze mening waren de gebruikte materialen niet volledig ecologisch te verantwoorden, maar goed, de impact op het milieu werd toch reeds verkleind.

Na deze korte uitstap gingen Maya, Majid, Frederic en ik nog naar een lezing van de oprichter van de 350 beweging. www.350.org

Ook president Nasheed van de Malediven maakt zijn opwachting. Majid heeft het live kunnen meemaken, Frederic was doodop, Maya begon stevige ziekteverschijnselen te vertonen. Dus wij naar huis.

Morgen opnieuw een druk programma. Dus slaapwel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten