woensdag 9 december 2009

Kennismaking project

Hallo daar!

In deze blog proberen wij je een beter beeld te geven over het gebeuren in Kopenhagen tijdens de Klimaattop. Dit gaan we niet doen door je enkel te overladen met nieuwtjes en foto's maar ook door ons project.


Ik zie je al denken! Wat houdt dat project in?

Awel, met een groep jongeren uit Vlaanderen hebben we gemerkt dat het probleem rond de klimaatsverandering sterk verbonden is aan de globalisering. Europa wordt alsmaar meer een multiculturele samenleving. Dit komt niet enkel door de economische of sociale achterstand in de "andere" landen. Ook hieraan gelinkte ecologische motieven spelen hier een zeer grote rol in. En het aantal klimaatvluchtelingen zal in de toekomst zeker niet verminderen. Zoals vele anderen in Kopenhagen proberen wij enerzijds ook een druk uit te oefenen op de beleidsmakers inzake de klimaatsverandering. Anderzijds willen wij ook een onderzoek doen naar de verscheidenheid van visies binnen verschillende culturen met betrekking tot duurzame samenleving.


Na deze missie willen we dit graag verder zetten. Dat gaan we dan ook proberen te doen door verschillende workshops of een seminarie te organiseren.

Met dit initiatief willen wij de interculturele dialoog in Vlaanderen bevorderen en aantonen dat de verschillende gemeenschappen in ons land nog veel van elkaar kunnen leren.



Veel leesplezier



De Kopenhagentrotters

2 opmerkingen:

  1. Super! Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen!
    Veel plezier,
    Hanne Rosius

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo fellowship of the (dampk)ring,

    Echt een leuk initiatief van jullie! Ik ben benieuwd om er in CIMIC alles over te horen.
    Veel succes ginder,
    Thomas

    BeantwoordenVerwijderen