donderdag 17 december 2009

Glowing Climate

Hieronder een korte samenvatting van Peter over een aantal kunstwerken van de rondleiding rond de tentoonstelling "Glowing Climate"!

Een rondleiding langs 'light art' kunstwerken rond klimaatsverandering.

De lezer kon hieronder al meer info vergaren in verband met deze outdoor tentoonstelling.

Overal in Kopenhagen zien we fel blinkende leds in de hoogte, de '7-meter-line' toont het zeeniveau nadat al het ijs in Groenland gesmolten is.

En het ijs in Groenland smelt, feit. Het smelt zelfs veel sneller dan verwacht. Ook een feit.

Een behoorlijk angstaanjagende waarschuwing. Kopenhagen zal, indien er niets verandert, tegen 2020 onder water komen te liggen.

Tientallen beelden staan in de kanalen van Kopenhagen, verhongerde blikken met hun voeten in het water. Ze kijken uit op de 'Messenger', een mix van Darth Vader en Pietje de Dood. Hij laat ons elk moment weten hoeveel klimaatsvluchtelingen er zijn op de wereld, and counting...

Your browser may not support display of this image. Your browser may not support display of this image.


Een beetje verderop worden we geconfronteerd met een enorme bol waarop een vrouwelijke borst wordt geprojecteerd. De borst verliest moedermelk. De bol als symbool voor Moeder Natuur, hoe kwetsbaar ze is en verwijst ook naar de dalende vruchtbaarheid wereldwijd als gevolg van klimaatsverandering.

Your browser may not support display of this image.

Ook het ‘Freedom to Pollute’ beeld is een sprekend monument van de kapitalistische wereld dat zijn ‘vrijheid’ hoog in het vaandel draagt. Een copie van het gekende statue of liberty kreeg een rookpluim uit de toorts.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten